Fra Canon EOS 50d til Canon EOS 7d – del 1

Untitled-1Jeg har vært eier av Canon EOS 50d i noen år og syns det har vært ett veldig godt kamera. Når 7d kom på markedet for en stund siden gjorde jeg noen vurderinger om jeg trengte å oppgradere, og den gang kom jeg til at det ikke var nødvendig. Men nå i vinter var jeg uheldig og klarte å totalvrake min Canon EOS 50d og da måtte jeg jo velge meg nytt kamerahus, og valget falt på Canon EOS 7d. Hadde jeg oppgradert ved en tidligere anledning om jeg vet det jeg vet idag?

Valget sto mellom 7d eller 60d, det var de to som var aktuelle for meg i denne omgangen. Canon EOS 5d MKII ville jeg ikke ha da jeg vil ha Canon EOS 5d MKIII når den blir lansert, og det er ett par småting som gjør at jeg ikke liker Canon EOS 60d, og da var jo valget enkelt. Så da har jeg hatt min 7d noen dager og før jeg glemmer for mye av hvordan 50den var så får jeg skrive noe betraktninger.

Bildekvalitet.

Her må jeg si jeg ikke merker noen vesentlig stor forskjell, så bildekvalitet er ingen grunn til å oppgradere. Uten at jeg har gått i dypden med bildekvalitet så er iallfall førsteinntrykket at de er ganske så like, 7d er ett lite steg bedre er inntrykket mitt, men overhode ikke noe man merker til praktisk bruk. Så om man føler Canon EOS 50d gir dårlige bilder, ja da får man kjøpe seg en bok istedet for nytt kamera, eventuelt bedre optikk.

Hastighet og autofokus.

7d har veldig mye bedre autofokus enn 50d, men det er ikke alle som har behov for den veldige gode autofokusen til 7d. Skal man ha glede av 7d sitt fokussystem krever det at man setter seg inn i hvordan det fungerer og hvordan man bruker det. Hvis ikke har man nok like mye glede av fokussystemet til 50d, dette er jo bare noe jeg tror, jeg har ikke satt meg inn i autofokusen til 7d og ikke fått testet det ut ordentlig.  7d har også høyere skuddtakt, sikkert kjekt for enkelte, ikke noen grunn for meg å oppgradere det heller.

Grep, søker og lcdskjerm

Nå har jeg alltid vært fornøyd med grepet på 50d, men hadde jeg brukt 7d under en lenger fototur ved en tidligere anledning, hadde jeg vurdert en oppgradering på grunn av grepet. Den har også bedre søker, det er alltid behagelig, spesielt når søkeren viser 100 % mens 50d viser vel 95 %. Det er ikke noe stort problem når man er klar over det, men må si jeg syns 100 % søker er en god ting. Og søkeren på 7d er større enn på 50d det er også en fordel. Jeg føler at LCDskjermen er bedre, spesielt på 5x og 10x forstørrelse som jeg benytter meg mye av ved manuell fokus og makrofoto. Mulig det ikke er riktig, jeg har dessverre ikke mulighet å sammenligne de to kamerahusene mot hverandre på slike ting.

Andre kjekke ting

Med 7d har du muligheter å kontrollere og styre blitser trådløst uten ekstra tilbehør. Det har du nå fått på en del andre Canonhus også, og for kreativ blitslys er dette en kjekk funksjon. Ellers liker jeg de nye plasseringene av knappene, og jeg syns det var greit å få Bulb på programvelgeren, ikke så veldig kritisk og viktig men veldig praktisk for oss som bruker den ofte.

Så konklusjon:

Er du på jakt etter vesentlig bedre bildekvalitet er nok en bok om hvordan man fotograferer eller bedre optikk ett veldig mye bedre valg enn å bytte ut ditt EOS 50d kamera, trenger du bedre autofokus er det en smart oppgradering uten tvil. Samme gjelder om du ønsker å få videofunksjonalitet i ditt speilrefleks. Grep, søker etc er også bedre men ikke verdt oppgraderingen syns jeg, så for min del hadde jeg fortsatt fint klart meg med 50den som dessverre ble totalskadd.

Del 2 av denne sammenligningen finner dere her.

2 kommentarer til «Fra Canon EOS 50d til Canon EOS 7d – del 1»

 1. Remi Lurud sier:

  Hei.
  Flott side du har. Jeg har også kjøpt med et 7D kamera, og lurer på om du har noen tips om gode lærebæøker for dette kamera. Jeg er amatør, og bør vel lære fra bunnen av..
  Mh
  Remi

  • Hermansen sier:

   Hei Remi

   Hyggelig at du liker min hjemmeside. Ikke så flink til å oppdatere den alltid men 🙂
   Jeg syns Canon er flinke til å skrive brukermanualer, så ved å lese den kommer man virkelig godt i gang med kamera. Ellers er fotograferingen mye av det samme uansett hvilket kamera man benytter seg av, så man kan ha stor glede av en god fotobok for å lære grunnleggende ting.

   http://www.learn.usa.canon.com/galleries/galleries/tutorials/eos_7d_tutorials.shtml finner du også en del ting om Canon EOS 7d, men de ville jeg nok sett på etter brukermanualen var lest og lært 🙂

   Noe mer du lurer på er det bare å fyre av med spørsmål 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *